Ga naar de inhoud

Nieuwe boombakken in Kamperpoort

De bakken zijn geland!

Na een lang ontwerpproces is het moment eindelijk daar. De eerste plantenbakken zijn geland in Kamperpoort. Het ontwerp van AvM, (Atelier van Middendorp gevestigd in Kamperpoort) liet even op zich wachten maar nu kan er eindelijk gebruik van gemaakt worden. Bij wijze van test worden de eerste bakken met geintergreerde bankjes geplaatst in het hart van de vogeltjesbuurt. De buurt is vanaf dat moment ook de eigenaar van de bakken.

Eetbare planten en fruit

Iedere bak is goed gevuld met veelal eetbare planten en fruit. Dit om de biodiversiteit te stimuleren, sociale interactie tussen de buurtbewoners te bevorderen en het ongewenste verkeer in de straten te blokken. De bakken zijn enkele jaren geleden al geopperd door AvM. Dit was omdat AvM het idee had dat de buurt wel meer groen kon gebruiken. Tijdens dit proces ontdekte ze dat de wijk zo vorm gegeven was dat de buurt elkaar bij de voordeur zou ontmoeten. Om dit meer te stimuleren zijn de bankjes toegevoegd aan het programma van de bakken.

Verrijdbaar

Door de grote wielen kunnen de bakken door de buurt zwerven en kan iedereen er gebruik van maken. De familie bakken bestaat momenteel uit 8 verschillende bakken warvan er twee opties zijn uitgewerkt en de wijk ingaan. Naast de eerder genoemde redenen zouden de bakken in de toekomst ook kunnen dienen als plek voor een buurtfeest, een buitenbioscoop, buitentafel, een zithoek etc.

AvM is benieuwd wat de bevindingen van de buurt zijn en kijkt uit naar een groener kamperpoort!