Ga naar de inhoud

Samenscholings­verbod Katwolderplein

Gemeente Zwolle heeft het Katwolderplein voorzien van een zogeheten samenscholingsverbod. Daarbij is het plein voorzien van borden en mobiele surveillancecamera’s. Dit is gedaan in reactie op overlastmeldingen van buurtbewoners, handhaving en de Albert Heijn. Handhaving Zwolle vermeld op Instagram het samenscholingsverbod strak te gaan handhaven.

Volgens het AD heeft de politie 34 meldingen van overlast ontvangen in 2022, dit jaar zijn er tot deze week 76 overlastmeldingen gedaan. Daarom blijven de camera’s tot het einde van dit jaar staan.

In de afgelopen maanden hebben wij veel overlast waargenomen op het Katwolderplein, ook buurtbewoners ervaarde de afgelopen periode veel overlast. We ervaarden onder andere overlast van dak- en thuislozen, jeugd en vechtpartijen. In de APV van de gemeente Zwolle staat vermeld dat samenscholing in combinatie tot overlast verboden is. Hier zullen wij ook strak op handhaven. Er zijn door de gemeente ook camera’s geplaatst die uitgekeken worden door ons en de politie. Zo proberen wij het voor de buurt weer een leefbaar plein te maken.

Handhaving Zwolle op Instagram