Ga naar de inhoud

Zwolse klimaatdag 2024

Op zaterdag 1 juni kleurt Zwolle weer groen tijdens de voorjaarseditie van de Zwolse Klimaatdag! Van 10:00 tot 15:30 uur kun je meedoen aan allerlei duurzame activiteiten, workshops, tours en rondleidingen verspreid over de hele stad. Het evenement draait om ontmoeten, inspireren en samen werken aan een groener Zwolle.

Wij van Kamperpoort Zwolle doen ook mee! Kom naar onze interactieve Stoeprommelmarkt, waar bewoners hun tweedehands spullen verkopen en ruilen, en je kunt genieten van een gezellige buurtmarkt. De Stoeprommelmarkt vindt plaats door de hele Kamperpoort van 10:00 tot 15:00 uur. Daarnaast start Adrienne, wijkbewoner en vrijwilliger bij de Groene Poort, rond 13:15 bij de Elbertsschool met een verhaal over de Groene Poort en loopt dan een route langs onze groene projecten in de wijk. Iedereen is welkom, van buurtbewoners tot geïnteresseerde bezoekers. Mis het niet!

Naast onze workshop zijn er tal van andere activiteiten te beleven in heel Zwolle. Je kunt deelnemen aan een fietstocht langs lokale boerderijen voor verse streekproducten, leren hoe je onkruid omtovert tot pesto, of ontdekken hoe je je eigen thee kunt plukken. Het middelpunt van de dag is Park de Nooterhof, waar de meeste activiteiten plaatsvinden en waar we de dag afsluiten met een gezellige borrel om 16:00 uur.

> Lees meer op de website van de Zwolse Klimaatburgemeester.

Kom langs en ontdek het zelf! #klimaatburgemeester #zwolseklimaatdag