Ga naar de inhoud

Wijkinformatie

Op deze pagina kun je van alles over de buurt vinden: linkjes, nieuws, cijfers, feittes en bewonersinformatie.

Kamperpoort vanuit de lucht gezien (Beeld: Google Earth)

Feitjes en cijfers

Kamperpoort is een buurt in de gemeente Zwolle in Overijssel. Het CBS heeft diverse cijfers beschikbaar over deze buurt;

Huishoudens

In 2022 telde de buurt 2250 inwoners verdeeld over 1405 huishoudens. Hieronder vallen 905 eenpersoonshuishoudens, 340 huishoudens zonder kinderen en 165 huishoudens met kinderen.

Huizen

De woonvoorraad in de buurt is 1373 woningen. Hiervan is 96% bewoond en 4% leegstaand. De gemiddelde WOZ-waarde was in 2022 € 229.000. 15% van de woningen zijn koopwoningen, 85% zijn huurwoningen. Van alle woningen zijn 55% eigendom van woningcoörperaties en 30% van de woningen is eigendom van overige verhuurders. Ongeveer de helft van de woningen is gebouwd vóór het jaar 2000, en de andeer helft erna.

Motorvoertuigen

In Kamperpoort bezitten bewoners in totaal 770 personenauto’s. Dit komt neer op een gemiddelde van 0,5 auto per huishouden.

Geografisch

Het totale oppervlakte van Kamperpoort is 47 hectare, waarvan 45 hectare land en 2 hectare water.

Informatie van Gemeente Zwolle

De Kamperpoort is een stoere wijk met karakter. Het heeft de naam van een oude volkswijk. De Kamperpoort ondergaat een totale metamorfose. Oude bedrijfscomplexen hebben plaats gemaakt voor nieuwe woonstraten met eengezinswoningen en appartementen, waardoor de wijk veel gevarieerder en levendiger is geworden.

De website van Gemeente Zwolle heeft informatie over de wijk beschikbaar.

Afval ophaalschema

Om te zien wanneer welk afval in jouw straat wordt opgehaald, dien je de website van de ROVA te raadplegen. Verder kun je daar PMD-zakken bestellen, een ROVA-pas aanvragen en andere zaken regelen.

Wijkagent

Rick Visser als wijkagent actief in de wijken Veerallee, Kamperpoort en Hanzeland.

Wijkcentrum Ons Eigen Huis

Wijkcentrum Ons Eigen Huis bevindt zich in de Kamperpoort. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals Bingo en een meidenclub. Loop eens naar binnen om te kijken of er wat voor jou bij zit, of kom gezellig een kopje koffie of thee drinken.

Buurtrestaurant

Op maandag en woensdag van 16.30 tot 18.00 uur kun je voor € 7 genieten van een heerlijk driegangenmenu.

Overheidspublicaties

De overheid publiceert over verleende vergunningen, evenementen, verbouwingen, veekeersbesluiten en omgevingsvereordeningen. Aankondigingen, inspraakmomenten, mededelingen en meldingen kun je op de website van de overheid vinden.